Príprava kvalitnej kávy pomocou Aeropressu

13.07.2020

Po týždni opäť pokračujeme v našej sérii článkov "Ako pripraviť kvalitnú kávu bez presso stroja", v predošlých týždňoch sme si predstavili dve metódy a to HARIO V60 a Frenchpress. Dnes budeme pokračovať ďalšou veľmi populárnou metódou, ktorá sa volá Aeropress. 

Pre prípravu budete potrebovať: AEROPRESS,  papierový filter, varnú kanvicu, mlynček na kávu, váhu a samozrejme kvalitnú kávu. Tak ako v predošlých článkoch, pre prípravu alternatívnych metód odporúčam svetlé praženie. V našom eshope sme vhodnú kávu na prípravu AEROPRESSU označili ako filtrovaná káva. 

Všetko potrebné pre prípravu AEROPRESSU nájdete v našom eshope.

POSTUP:

  1. Pomocou váhy si odvážte zrnkovú kávu, osobne dávam okolo 6 - 8g na 100ml ale nebojte sa experimentovať a kľudne dajte viac.
  2. Kávu následne dajte pomlieť na stredné mletie.
  3. Zohrejte vodu na cca 90 stupňov.
  4. Celý aeropress premyte teplou vodou, čím sa aj nahreje. 
  5. Do držiaka na filter vložte papierový filter, ktorý taktie prepĺachnite teplou vodou. 
  6. Zložte aeropress tak, aby menší valec bol mierne pod číslom štyri ktoré je na väčšom valci. 
  7. Postavte Aeropress a nasypte do neho kávu. 
  8. Kávu zalejte teplou vodou (90 stupňov), tak aby bola mierne pod číslom 2 
  9. Po zaliatí kávu pomiešajte. 
  10. Po zamiešaní počkajte 30 sekúnd